Lista mea de bloguri

miercuri, 30 martie 2011

Fabricarea ciocolatei

    Fabricarea ciocolatei a ajuns la un grad inalt de sofisticare, iar un rezultat excelent cere o atenţie deosebită in toate fazele. Stiind că recoltă de la un singur arbore de cacao are ca rezultat 450 g de ciocolată, vom pretui fiecare tabletă mai mult.

Arborele de cacao a fost descoperit de c
ătre spaniolii post-columbieni in ţinuturile care urmau să se numească America. Ei au invăţat de la indigeni să folosească boabele de cacao (Teobroma cacao) care, după rasnire, au dat o bautura supranumită "utura zeilor".

Este originar din bazinul Amazonian si tarile tropicale din America Centrala si de Sud. De regula, este cultivat la 10 grade nord si sud de Ecuator.
In etapele anterioare procesului de fabricatie sunt selectate diferite soiuri de cacao in functie de aria de provenienta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu